Marilyn Monroe și Norma Jeane, una și aceiași persoană, dar cu două personalități la polul opus, una de scenă și una lăuntrică. Ca niște gemeni, exact ca și zodia actriței, puțin diferiți la aspect, dar cu totul altceva la caracter.

Celebra actriță americană a anilor ’50 a devenit un icon în cinematografie – un simbol de frumusețe – care va ramane întiparit pentru totdeauna în istorie. Deși multi nu au vazut-o în niciun film, tiparul frumuseții ei a ajuns celebru în toata lumea. Eu am vazut-o jucând doar în două filme ; Gentlemen Prefer Blondes (1953) și Some Like is Hot (1959) , acesta din urmă fiind un reper al comediei de calitate. În ambele, Marilyn mi-a insuflat o stare de bucurie și o mare poftă de viață.

Această nouă adaptare biografică în viziunea regizorului Andrew Dominik, după cartea autoarei Joyce Carol Oates, mi-a lasat o impresie foarte bună și a readus la viață o actriță care mi-a placut foarte mult atât ca prezență , aspect glamorous cât si a vieții zbuciumate care a stârnit multe reacții asupra intregii lumi. Trecerea imaginii de la alb-negru la color pe tot parcursul filmului a dat o notă importantă. Ea a subliniat atat marea schimbare în culori a peliculelor din acea perioadă cât și a teleportarii spectatorului în acele vremuri. La mine a fost cu succes, deci misiune indeplinită😊

Filmul prezintă viața dublă a actritei, una a celebrității și alta a singuratății. Începe cu copilaria nefericită a lui Norma Jeane în care nu a fost dorită de catre mama ei si a unui tată care a parasit-o. Urmează cu drumul către celebritate a lui Marilyn Monroe, relațiile tumultoase si mai apoi, stările de depresie și anxietate care-i vor aduce sfârșitul brusc și tragic.

Blonde este un film bine structurat al vieții strălucitoare și acaparante a lui Marilyn Monroe. Ana de Armas are o interpretare excelentă si cu o asemanare izbitoare a faimoasei actrițe. Este un film intens psihologic și cu o poveste remarcabilă cu care vei empatiza.