Un film cu foarte multe nominalizari la Globurile de Aur si fara nicio indoiala la Oscar, inclusiv la categoria cel mai bun film. Stiind acest regizor (Martin Mcdonagh) din anterioarele In Bruges (2008), Seven Psychopats (2012) si Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) ma asteptam tot la o comedie neagra – o reteta de succes in ceea ce il priveste. Collin Farell si Brendan Gleeson fac din nou pereche dupa 14 ani, iar si de aceasta data exceleaza in aceasta drama pozitionata pe un taram frumos si uitat al Irlandei.

Doi prieteni pe nume Pádraic si Colm aveau ritualul de a iesi in fiecare zi la ora 2 sa bea impreuna la pub-ul din sat. Intr-o zi Colm refuza sa mai vorbeasca cu prietenul sau. Pádraic incearca din rasputeri sa inteleaga de ce si sa se apropie de Colm, dar aceasta insistenta va da un rezultat neasteptat. Pe langa acest rezultat, vei afla ca desi ai impresia ca il cunosti pe un om de-o viata, nu poti sti ce schimbari pot aparea in mintea lui, mai ales in urma unei suferinte.

Atmosfera este trista, imaginile sunt fermecatoare, replicile intense, un umor negru si o muzica specifica, ce fac o poveste uluitoare. Un film de vazut si de adaugat in lista de filme esentiale😊