Lumea în care trăim. Acest loc nici bun, nici rău, tot timpul în schimbare și totuși, la fel. Oricât am face, mereu ne dorim mai mult și dacă ar fi posibil să atingem si perfecțiunea. Dar ce înseamnă o viață perfectă? Sau fericirea? Fiecare om are ideea lui despre ceea ce înseamnă fericirea pentru că suntem foarte diferiți. Pentru mine fericirea în momentul ăsta ar fi să dispar în anii ’70 în însorita Californie, pe o plajă, într-o mulțime de oameni și să îmi cânte în surdină The Doors. Să rămân blocată în acele vremuri. Dar oare voi fi fericită? Nu se știe..

Dar să vorbim despre acest film unde totul este de vis, numai că acțiunea se petrece în anii’50. Nu e rău nici acolo 🙂. Un cuplu trăiește într-o comunitate în care totul merge ceas. Totul arată bine, toți oamenii au aceleași obiceiuri. În fiecare dimineață, femeile își conduc bărbatul la mașină și le fac cu mâna înainte să plece la muncă. Seara ele îi așteaptă acasă într-o ținută și un machiaj impecabil. Radiază. Fix ca în reclame sau în expresia: prea frumos că să fie adevărat. Mi-a adus aminte de Truman Show (1998), un film de referință pentru cinefili.

Cuplul central din Don’t Worry Darling format din Alice (Florence Pugh) și Jack (Harry Styles) duc viața visată, până când o vecină pe nume Margaret trece de granița orașului interzisă femeilor de către compania Victory, condusă de Frank (Chris Pine). În acea pustietate, Margaret își pierde copilul și mai apoi mințile, iar apele încep să se tulbure în orășelul de vis. Într-o zi, pe când Alice merge la plimbare cu autobuzul la marginea orașului, vede un avion care se prăbușește. Ea aleargă speriată către accident și descoperă ceva straniu. Din acel moment în viața lui Alice ceva se schimbă, având senzația de neliniște și momente de paranoia. Oare totul se petrece în mintea ei sau este ceva putred în Paradis?

Filmul este regizat de frumoasa și talentata Olivia Wilde care are și un rol cheie în această peliculă. Recunosc că mi-am dorit să văd acest film deoarece mai văzusem unul regizat de ea, și anume Booksmart (2019) – o dramă inteligentă cu adolescenți.

Recomand Don’t Worry Darling – un film ce te va ține în tensiune de la început până la sfârșitul tulburător și neașteptat. Te vei gândi un timp îndelungat la acest subiect final care ridică multe semne de întrebare. Premiera va avea loc pe 23 septembrie în cinematografe.