Este anotimpul melancoliei, a amintirilor îndepărtate, a serilor încheiate pe prispă sau pe balcon în cazul meu😊, cu parfumul unui vin bun sau pur și simplu o seară boemă în compania prietenilor. Așa că îți propun să petreci aceste seri de toamnă și cu un film pe măsura acestei stări de beatitudine:

  1. A Walk in the Clouds (1995) – un film romantic, ca un vin scos din cramă și băut sub bolta de viță de vie din grădină, stând la povești în acorduri de mandolină.
  2. Autumn în New York (2000) – ca un vis de toamnă, cu doi actori care mie mi-au plăcut împreună pe ecran, în ciuda criticilor, Richard Gere și Winona Rider.
  3. Sideways (2004) – chiar dacă nu ești băutor de vin, te vei lăsa purtat în această lume a degustătorilor de vin, cu Paul Giamatti și Thomas Hyden Church ( dacă nu îl cunoști după nume, îl vei recunoaște sigur)
  4. The Cider House Rules (1999) – un film care îți dă o anumită stare de melancolie și cu o poveste de viață deosebită. Acest anotimp mă duce cu gândul la acest film din cauza cidrului care-i numai bun de băut în această perioadă și la escapada celor doi actori, Tobey Maguire și Charlize Theron.
  5. Rainy Day in New York (2019) – un film ușurel care merge într-o zi ploioasă cum sugerează și titlul. Ca mai toate filmele regizorului Woody Allen, și acesta mi-a creat o stare de bine.
  6. Made în Italy (2020) – explorează relația tată-fiu și a depășirii unui eveniment tragic din viața celor doi. Realizat după o întâmplare adevărată din viața actorului Liam Neeson și a fiului său Micheál Richardson, care se completează în acest film dramatic, dar cu un vibe bun într-un cadru idilic.
  7. A Good Year (2006) – acțiunea se situează într-o regiune din Franța cu o poveste de dragoste care îți va merge la suflet; cu Russel Crowe și Marion Cotillard.