Chiar dacă eram obișnuită mai mult cu filmele SF ale regizorului Alex Garland ( Ex Machina, Devs ), apare acest film intrigant, tulburător cu accente de drama, mister, horror. Am remarcat că în tot ce am văzut până acum în regia lui, femeia este unitatea de baza, centrul universului în creațiile sale. Ca și de această dată, deși filmul se numește Men, personajul principal este jucat impecabil de actrița Jessie Buckley pe care am remarcat-o mai întâi în serialul Fargo și apoi într-un film poetic, suprarealist și filosofic numit I’m Thinking of EndingThings (2020), pe care de asemenea, îl recomand.

Povestea filmului: o femeie pe nume Harper pleacă într-o călătorie pentru a se reface spiritual după ce soțul ei a decedat. Ea își alege ca destinație o casă izolată într-o zona rurală, înconjurată de pădure și de liniște. La o plimbare în mijlocul naturii, are un sentiment straniu de urmărire și la un moment dat chiar vede în depărtare un bărbat dezbrăcat. A doua zi, același bărbat apare în curtea casei femeii, care se sperie si cheama poliția. Aceștia decid să îl aresteze, susțînând că este doar un om al străzii. La o zi distanță, Harper află că este eliberat și de aici începe un joc al minții în care realul se împletește cu imaginarul.

Men este un film straniu, cu efecte vizuale și auditive ce îți tulbură simțurile, cu simbolistica biblică și nu numai; un film ce te pune pe gânduri. Pe mine, personal m-a trimis cu gândul la Mother! (2017) în regia lui Darren Aronofsky, cu privire la elementele de suprarealism și tema biblică. Deci, dacă ți-a plăcut Mother este posibil să rezonezi și cu acest film. Men va apărea în cinematografe din 9 septembrie.