Într-o zi mohorâtă de toamnă mi-am zis sa urmăresc ceva în ton, asa că am ales The Stranger. Acțiunea are loc într-un cadru magnific, dar cu o atmosfera apăsătoare și cenușie în Australia. Asta fiindcă povestea este bazată pe un caz real și îngrozitor.

Filmul începe cu doi străini într-un autobuz care întra într-o discuție și cumva se creează o legatură. La un moment dat unul dintre ei îi propune celuilalt un loc de muncă ce pare dubios, dar pană la urmă acesta acceptă. De aici incepe un drum anevoios în care străinul misterios ce acceptă locul de muncă se împrieteneste cu un coleg. Unde va duce acest drum, vei descoperi în acest film ce este construit atât de bine pentru a te duce pas cu pas pe urmele adevărului.

Filmul, după cum am spus, este bazat pe un caz real și asta îl face și mai terifiant. Un film realizat serios și realist ceea mi-a plăcut foarte tare. Cei doi protagoniști Sean Harris (care joacă impresionant) și Joel Edgerton (care este deja cunoscut) se completează foarte bine în această lovitură de teatru. Un thriller psihologic intens, de văzut.