Când vezi acest titlu impozant fară știi nimic depre el, te gândești trebuie fie ceva filosofic, ceva greu de înțeles și nu pentru toată lumea, ceva în gen piesele de teatru ale lui Matei Visniec.

Nu este nici pe departe așa, dar este o idee a lumii în care trăim după ce se ghidează mulți în cea de 7-a arta pentru a valida succesul- ce prinde la public, altfel spus: “blockbuster-ul”.

Nicolas Cage, eroul acestui film, a fost apreciat foarte mult la vremea lui, jucând atât în filme bune cât și proaste, mai ales în ultima vreme. Lumea l-a privit datorita charismei lui și actoriei foarte bune, fiind și premiat cu Oscar în Leaving Las Vegas (1995).

El îl interpretează pe Nick Cage, practic pe actorul Nicolas Cage, exceptând viața reală a acestuia, care a ajuns în dizgrație datorită faptului ori i s-au dat roluri proaste ori nu mai merg filmele ce mergeau odată. Așa acceptă se ducă în Mallorca la ziua de naștere a milionarului Javi Gutierrez pentru a-i celebra această zi. Aici este contactat de CIA și află  Javi este un mare mafiot și ar fi răpit fata unui important politician. Cage intră într-un joc dublu, datorită faptului Javi este un mare fan al actorului, iar acesta îi propune joace într-un film scris de el, dar și în postura de a-i decoperi adevărata identitate.

The Unbearable Weight of Massive Talent este un film depre filme, despre trecerea în revistă a producțiilor în care a jucat Nicolas Cage, despre neputința actorilor cândva mari într-o lume a unui anumit gen de filme care ies în lumina reflectoarelor. Este o parodie a situațiilor regăsite în genul filmelor de acțiune și culmea, este un film care prinde fix la iubitorii de acest gen.