Sunt la curent cam cu tot ce apare în cinematografe și dau peste acest film, după care mă întreb: Oare de ce nu i s-a făcut reclamă? De ce nu apar trailere, de ce nu e așteptat? mai ales când citești despre ce este vorba. Adică despre o profesoară care călătorește la Istanbul pentru o conferință, ajunge si la Marele Bazar, de unde își cumpără o lampă, și ghici ce? Când ajunge în camera de hotel, după ce se hotărăște să curețe acea lampa, apare Duhul sau Djinnul care surprinzător 😊 îi spune că îi îndeplinește 3 dorințe (povestea clasică).

Apoi îmi dau seama de ce nu s-a făcut zarvă la acest film. Deoarece nu este ca Aladdin-ul clasic, cu covoare zburătoare, cu o grămadă de efecte, cu prințul și prințesa, genul Disney mai exact.

Dacă mă întrebi pe mine, fantasticul este în acest film. Numai că, după cum vei vedea, povestea este centralizată mai mult pe Djinn și are altă pildă decât te aştepţi. Mie chiar mi-a plăcut această nouă reinterpretare a poveștii clasice.

Recunosc că am ales acest film din două motive: primul este pentru că am fost în Istanbul și altfel se vede aura când ai fost în unele locuri apărute în film 😊, iar al doilea motiv pentru că îmi plac actorii Tilda Swinton și Idris Elba, care se potrivesc în rolul de profesoară, respectiv rolul de Djinn.

Filmul se poate vedea în cinematografe.