Filmele horror nu sunt tocmai în topul genurilor preferate, dar atunci când văd un film surprinzător de acest gen mă bântuie mai ales cele din copilarie. Am ales câteva titluri care m-au fascinat de când eram copil și încă mă fascinează :

7. Nightmare on the Elm Street (1984) – cu adevarat un coșmar, cu renumitul personaj Freddy Krueger, o serie destul de mare – unde recunosc că nu le-am vazut pe toate, doar pe cele din ’80. Un film de referință pentru împătimiții filmelor horror.

Nightmare on the Elm Street

6. Gremlins (1984) – mai mult o poveste de neuitat a copilăriei, care m-a impresionat foarte mult la vremea aceea, fiind mai mult un film de fantezie care cu drag l-aș revedea.

Gremlins

5. Carrie ( 1976) – un film pe care l-am vazut când eram adolescentă, cam de vârsta personajului Carrie și din acest motiv impactul a fost și mai mare. Este o adaptare după cartea lui Stephen King. Am văzut și adaptarea din 2013 care pălește în fața acestei adaptări extrem de bune a regizorului Brian de Palma.

4. Alien (1979) – o franciză SF-horror extraordinară. Doar primele 3 din serie m-au impresionat, desi m-am uitat la majoritatea, fiindcă nu m-am putut abține. O serie remarcabilă care încă nu s-a terminat 😊

Alien

3. Child’s Play (1988) – un film pe care toata lumea îl știe după numele de Chucky, o păpușă cu adevarat înfricoșătoare care m-a speriat foarte tare în copilarie. O serie de succes, iar numele de Chucky a intrat practic în vocabularul nostru – cu referire la ceva odios, de speriat.

Childs Play

2. The Shining (1980) – realizat de regizorul meu preferat Stanley Kubrick. Un horror emblematic și nu numai, un film de referință pentru cinefili. O adaptare incredibilă dupa cartea cu același nume a scriitorului Stephen King.

The Shining

1.Poltergeist (1982) – chiar daca nu este cel mai bun film din listă, acesta mi-a marcat copilaria și mă gândesc adesea la el, un horror care m-a bântuit mult timp și este un film special pentru mine.

P