Dacă m-aș trezi în corpul altcuiva, poate că aș avea un șoc sau aș spune că visez. Dar nu numai în alt corp, dar și în alt loc. Oricum ar fi, este de necrezut. Cine nu și-a imaginat vreodată cum ar fi în corpul unui bărbat dacă este femeie sau invers? Bănuiesc că toată lumea. Ce ar fi făcut în anumite situații sau ce caracter ar fi avut, “n” lucruri.

Animația japoneză Your Name pleacă de la această premisă. O fată pe nume Mitsuha dintr-o zona montană se trezește în corpul unui băiat pe nume Taki din Tokyo, iar el în corpul ei. Oare totul este un vis? Sau altceva? Când fiecare începe să se obișnuiască cu acest incredibil transfer, o cometă se prăbușește în satul lui Mitsuha și totul se schimbă. Parcursul acestei povești va umple câte un gol care nu se potrivește pe undeva, iar la final vei descoperi întregul care va fi unul magic.

Întotdeauana mi-au plăcut animațiile japoneze, în special cele ale lui Hayao Myazaki. Dar modul de exprimare a lui Makoto Shinkai, un regizor nou pentru mine, m-a fascinat de la început.

În această animație vei găsi o poveste fantastică de dragoste cum rar ți-ai imaginat. Chiar dacă vei uita numele personajelor, povestea îți va rămâne în suflet. O animație extraordinară, cum nu am mai văzut de mult.