Oare de ce ne gândim la filme cu psihopați? Pentru că avem nevoie de puțină adrenalină chiar și la nivel vizual sau poate că fiecare dintre noi avem o parte dark și ne-o consumăm uitându-ne la câte un film ca cele prezentate mai jos :
- The Nightcrawler (2014) – cu actorul Jake Gyllenhaal care își arată partea întunecată în acest thriller extraordinar.
- The Talented Mr. Ripley (1999) – acțiunea se petrece în frumoasa Italie a anilor ‘50 în compania unor mari actori precum Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett și a regretatului Philip Seymour Hoffman.
- Psycho (1960) – cum nu mai are nevoie de nicio prezentare, un film clasic cunoscut chiar dacă nu a fost văzut de mulți, în regia marelui Alfred Hitchcock. Chiar dacă filmul este alb-negru, tocmai din acest motiv îl face și mai înfricoșător și îi dă o mare valoare.
- Perfume: The Story of a Murderer (2006) – o poveste cu adevărat interesantă, cu un criminal în serie atipic interpretat exemplar de Ben Whishaw, un actor pe care eu nu l-am mai văzut, din păcate, într-un alt rol remarcabil.
- Joker (2019) – o altă perspectivă a personajului din Batman adusă în faţa marelui ecran de către regizorul Todd Phillips, o caracterizare a omului din spatele acestui supererou negativ care a avut neașteptat de multe aprecieri de către public. Rolul Joker-ului interpretat de Joaquin Pnoenix îi vine ca o mănușă, fiind recompensat cu primul Oscar din carieră. S-a anunțat și o continuare cu Lady Gaga în rolul lui Harley Quinn. Să sperăm că nu va da chix😊
- American Psycho (2000) – într-o lume a bancherilor, în care domnește invidia și avariția, îl vedem pe psihopatul – narcisist, portretizat atât de bine de actorul Christian Bale.
- The Shining (1980) – un film care te va bântui multă vreme, adaptare după romanul lui Stephen King. Stanley Kubrik regizează acest film, fiind o emblemă a filmelor horror. De remarcat este actorul Jack Nicholson care face rolul vieții după părerea mea, deși nu prinde nici măcar o nominalizare din partea Academiei.